Home > F1 > F1 Abu Dhabi Test: Pat O’Ward en McLaren snelste in ochtendsessie

F1 Abu Dhabi Test: Pat O’Ward en McLaren snelste in ochtendsessie

Vandaag en morgen zijn er rookie- en bandentests voor de F1 op het Yas Marina circuit. De rijders kunnen er de huidige banden en wielen vergelijken met de 18-duims die voorzien zijn voor volgend seizoen. De gelegenheid ook voor rookie rijders om kennis te maken met de Formule 1 en voor anderen om kennis te maken met hun nieuwe montuur voor 2022.

foto: (c)mclaren.com

Een eerste verrassing was er al met de beste tijd voor de Mexicaan Pato O’Ward deze ochtend, aan het stuur van zijn McLaren. O’Ward, een Indycar rijder klokte de snelste tijd voor Oscar Piastri (Alpine) en Nyck de Vries (Mercedes) rijdt. De top 5 wordt vervolledigd door Nick Yelloly met zijn Aston Martin en Guanyu Zhou, nieuwkomer bij Alfa Romeo. Verder zagen we Liam Lawson (AlphaTauri), zesde, terwijl Lance Stroll met een zevende tijd de snelste rijder was op de nieuwe 18-inch velgen. Volgden dan Juri Vips (Red Bull), en, is Charles Leclerc en Antonio Fuoco op de Ferrari’s, Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) en Logan Sargeant (Williams). Wereldkampioen Max Verstappen komt op de 15e plaats achter Daniel Ricciardo en Esteban Ocon. Valtteri Bottas en George Russell (die zijn nieuwe team ontdekte) vormden met Mick Schumacher de achterhoede.

De andere rijders

Vanmiddag en ook morgen zijn er nog testsessies. Noteren we dat morgen Sergio Perez het overneemt van Verstappen en dat Sainz zal instappen voor Ferrari. Nikita Mazepin, die vorig weekend positief testte voor Covid-19, blijft afwezig en wordt bij Haas vervangen door Pietro Fittipaldi.

Max met nummer 1

Max Verstappen bevestigde trouwens nogmaals dat hij volgend jaar zijn titel zal verdedigen en het nummer 1 op de Red Bull zal voeren. De wereldkampioen krijgt de keuze tussen dit unieke voorbehouden nummer of het behoud van zijn gewoonlijke nummer. Lewis Hamilton bleef tijdens zijn regeerperiode steeds trouw aan zijn nummer 44.