Home > Rallycross > BK > BK RX: de eerste dag in Mettet

BK RX: de eerste dag in Mettet

Vandaag werd op het circuit Jules Tacheny te Mettet de vijfde manche van het Belgische kampioenschap rallycross afgewerkt. Zondag wordt de slotwedstrijd verreden en dan kennen we de kampioenen voor 2021.

foto’s copyright Johnny Loix

In RX3 was onze landgenoot Clément Picard dankzij twee snelste tijden de best gekwalificeerde na drie heats. Maar in de finale was het uiteindelijk de Duitser Nils Volland die met zijn Audi A1 van Volland Racing het laken naar zich toetrok. Onder meer Picard en ook Steve Otzer verdwenen in die finale van het toneel en het was de Fransman Julien Meunier die met een gelijkaardige Renault Twingo als die van Picard tweede werd, voor Nick Vanalken met zijn Volkswagen Polo.

De strijd in de klasse Supernationals min 2000cc werd beslecht in het voordeel van BMW-rijder Martijn Vanhove. Die liet merkgenoot Kurt Lambers achter zich en Joel Strackx vervolledigde het podium met zijn Honda Civic.

Bij de Superbuggy’s was de overwinning voor Bjorn Versluys, kampioenschapsleider Dany Born won in de klasse X-Cross Car seniors en bij de X-Cross Car junioren was de winst voor Romuald Demelenne.

De dag eindigde een beetje in mineur, want de finale van de klasse Supernationals plus 2000cc kon niet worden verreden wegens de invallende duisternis. Hier werd het resultaat gebaseerd op de startposities voor de finale waarbij Kristof Bex (Volvo S40) uitgeroepen werd tot winnaar.