Home > Rallycross > BK > BK RX: ontknoping in Mettet

BK RX: ontknoping in Mettet

Volgend weekend brengt het Belgische kampioenschap rallycross een bezoek aan het Circuit Jules Tacheny te Mettet. Daar wordt een double-header verreden die zal beslissen wiede kampioenen van 2021 worden.

Foto copyright Johnny Loix

Met ruim 80 namen oogt de deelnemerslijst alvast erg interessant. Opvallend, in RX3, voorheen Super1600 zien we enkele internationale namen met de Duitser Nils Volland die zal aantreden met een Audi A1 van Volland Racing en er is ook de Fransman Anthony Meunier met een Renault Twingo. Die laatste krijgt het gezelschap van de Belg Clement Picard die het Franse kampioenschap afwerkte maar ook sporadisch op het Europese toneel verscheen, met name in Loheac en Spa.

Omdat we zelf ook wel even moesten zoeken naar een stand van zaken overlopen we samen met u wie in welke klasse de beste papieren in handen heeft om de titel te veroveren.

In de klasse Supernationals plus 2000cc is het Kristof Bex die met zijn Volvo S40 een voorsprong heeft van 20 punten op de Duitser Bjorn Barkhoff (VW Polo).

Steve Volders (Ford Fiesta-) leidt dan weer behoorlijk comfortabel in de klasse Supernationals onder 2000cc en heeft 121 punten, dat zijn er 37 meer dan de Nederlander Pim Garvelink (Honda Civic).

In RX3 kunnen in theorie de eerste zes in de stand nog kampioen worden, maar toch kijken we vooral naar het leidend trio waarbij Yves Teelen (Peugeot 208) de stand aanvoert met 80 punten, voor de Nederlander Marcel Snoeijers (76 punten) en Nick Vanalken (74 punten). Davy Van Den Branden staat vierde en heeft 67 punten.

Bij de Superbuggy’s wordt de stand aangevoerd door de Nederlander Sjoerd de Visser en in de klasse Senior Cross Cars is het Dany Born die de beste kans maakt om de titel te behalen. Emilien Allart is de leider in de klasse Junior Cross Cars.

Op zaterdag en zondag wordt er telkens getraind vanaf 8u30 waarna onmiddellijk de eerste reeks wordt verreden. Vanaf 15u00 staan de (halve) finales gepland en omstreeks 17u00 is het tijd voor het podium. Opvallend, het is van maart 2020 geleden dat het Belgische kampioenschap nog eens met alle klassen actief was op Belgische bodem.