Home > Circuit > In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup

In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup

  • GT2 European – Na een crash van Michael Vergers (Porsche) werd de eerste race vroegtijdig beëindigd. Het was de KTM van True Racing, bestuurd door Sarmini, die won. De eerste PK Carsport Audi van Longin-Guelinckx eindigde op een zesde plaats algemeen en werden vierde in de Pro-Am klasse. De tweede PK Carsport wagen kwam niet aan de start nadat Liebhauser een crash had op vrijdag.
  • ADAC GT – Het Duitse GT kampioenschap was dit weekend te vinden op de Sachsenring. De kwalificaties werden deze ochtend verreden. De polepositie ging naar SSR Performance Porsche van het duo Jaminet-Ammermüller. Dries Vanthoor en Charles Weerts kwamen met hun WRT Audi op een zevende plek terecht, derde in de junior-categorie.
  • FFSA GT4 – Het goedgevulde veld reed deze ochtend de kwalificatiesessies voor beide races later dit weekend. Het was de Sainteloc Junior Team Audi van Michal-Guilvert die twee keer de snelste tijd reed. De Belgen waren wat verderop terug te vinden. Zo eindigde de Toyota van Antoine Potty op een zesde plek voor de eerste race en negende voor race twee. De Alpine van Grégoire Demoustier werd achtste en tweeëntwintigste, terwijl die van Stéphane Lémeret de vierentwintigste en vijftiende tijd reed. De SRT Mercedes eindigde in de eerste sessie tweeëntwintigste en werd in de tweede sessie eenendertigste.
  • Alpine Europa Cup – Ugo De Wilde behaalde de polepositie voor de eerste race. De Belg was 0,058ste van een seconde sneller dan de Jean-Baptiste Mela. De derde plek was voor Tirman Simon. De overige Belgen zijn wat verderop terug te vinden. Zo werd Philippe Bourgois veertiende en was zo landgenoot Stéphane Degroodt voor, die de achttiende tijd reed.
You may also like
In een notendop: GT
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt