Home > Rallycross > DIVERS > WRX: De Ridder kent zijn tegenstanders voor Spa

WRX: De Ridder kent zijn tegenstanders voor Spa

Onze landgenoot Guillaume De Ridder zal in het weekend van 9 en 10 oktober zijn leidersplaats verdedigen in de klasse RX2e, de elektrische support klasse die een aantal wedstrijden van het FIA wereldkampioenschap rallycross vervoegt.

Op het circuit van Spa Francorchamps zijn de rijders van RX2e aan de vierde en voorlaatste wedstrijd toe. Na winst in Barcelona, een vierde plek in Zweden en een derde plaats in Frankrijk leidt De Ridder met een voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger Jesse Kallio uit Finland.

Kallio is er uiteraard ook bij in het tienkoppige deelnemersveld net als de Brit Patrick O’Donovan (vierde in de stand) en de Spanjaard Pablo Suarez (vijfde voorlopig). Drie dames vervoegen in Spa de rangen van RX2e, met name de Zweedse Klara Andersson en Christine Giampaoli en Laia Sanz uit Spanje. Die laatste twee zijn onder meer ook actief in Extreme E en Sanz heeft ondertussen al 11 deelnemers in de Dakar achter zich bij de motoren met als beste resultaat een negende plek in 2015.