Home > Rallycross > DIVERS > WRX: alvast 14 wagens voor 2022

WRX: alvast 14 wagens voor 2022

De tweede helft van het huidige seizoen FIA Wereldkampioenschap rallycross moet nog goed en wel beginnen, begin oktober in Spa, maar ondertussen maakte Rallycross Promoter Gmbh alvast bekend dat er reeds 14 wagens zouden starten in 2022.

Ter herinnering, in 2022 zal het wereldkampioenschap rallycross louter uit elektrische wagens bestaan. De RX1e-wagens versnellen in zo’n 1,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, spektakel lijkt dus alvast verzekerd.

De wagen werd ontwikkeld door de Oostenrijkse firma Kreisel Electric in nauwe samenwerking met Rallycross Promoter Gmbh en de FIA en is zo’n 680 pk sterk. De batterij werd ontworpen voor een optimale gewichtsverdeling.

GCK Energy zal instaan voor het herladen van de batterijen. De containers voor het herladen arriveren volledig geladen op elk evenement , gaan opnieuw naar Frankrijk na afloop waar ze onder meer door zonnepanelen en lokale groene energie weer worden bijgeladen.

Veertien kits werden ondertussen besteld en de identiteit van de teams, nieuwe en bestaande, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Verder wil Rallycross Promoter Gmbh het race-formaat herbekijken zonder aan het DNA van rallycross te raken.

(bron persbericht Rallycross Promoter Gmbh)