Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: met drie voor de titel in de Carrera Cup en nog veel meer

De autosport dit weekend: met drie voor de titel in de Carrera Cup en nog veel meer

Dit autosportweekend ligt de nadruk vooral op de rallysport, met het WK in Finland en opvallend het ERC in Portugal. Echter in de twee wedstrijden staan welgeteld twee landgenoten aan de start, uiteraard het duo Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in hun Hyundai i20 WRC. Renaud Jamoul is zoals geweten vervangen aan de zijde van Adrien Fourmaux.

Op circuit is er in eigen land actie in Zolder met de VW Fun Cup en de Waalse amateurserie BGDC, terwijl in Hockenheim uitgemaakt wordt wie zich kampioen 2021 in de Porsche Carrera Cup Benelux mag noemen. Huub van Eindhoven, Dylan Derdaele en Glenn van Parijs zullen alles geven om de eerste kampioen ‘992’ te worden. In Hockenheim vindt ook de voorlaatste meeting van de DTM plaats, uiteraard met Esteban Muth.

Verder zijn er wedstrijden voor 24 Hours Series in Hongarije, de Franse GT4 in Paul Ricard, de GT2 Series op diezelfde Franse omloop en ADAC GT op de Sachsenring.

Wie echt wil genieten die moet dit weekend echter naar Spa, voor de Spa Six Hours, samen met Goodwood de grootste meeting voor historische wagens in Europa.

Noteren we verder nog MotoGP in Duitsland en VAS Slalom (Kinrooi) en Classic (Tienen).