Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: naar startgrid van meer dan 30 wagens

Zolder 24: naar startgrid van meer dan 30 wagens

De 43ste editie van 24 uur van Zolder start over exact een week met de eerste keuringen en administratieve plichtplegingen. Ondanks een zeer moeilijk seizoen, mede door corona, mag de organisatie zich opmaken voor een startveld van zeker 30 en mogelijk zelfs 35 wagens. De laatste onzekerheden worden de komende dagen ingevuld.

De indeling van sommige wagens in hun respectieve klasse is nog onzeker, maar autosportwereld.be gaat uit van meer dan 30 wagens, in het beste geval 35 voor de komende 24 uur van Zolder. Hoewel het voor sommige bolides, zoals de Radical en de beide Praga van Xwift Racing Events nog wachten is op de juiste klasse, kunnen we uitgaan van acht prototypes, zeven wagens in GTA, twee GTB, negen TA en zes TB, met drie auto’s die nog een klasse moeten ‘vinden’.

Bij de merken vinden we maar liefst twaalf BMW, acht Porsche en zes Norma M20FC. Maar ook Radical, Wolf, Praga, Lamborghini, Audi en FIAT staan aan de start. Autosportwereld.be zal de komende dagen blijven nieuws brengen over de diverse deelnemers aan de 24 uur van Zolder.