Home > Moto > MotoGP Silverstone: Quartararo, gemakkelijk

MotoGP Silverstone: Quartararo, gemakkelijk

Fabia Quartararo haalde de zege voor Yamaha terwijl Aprilia zijn eerste podium claimt. Voor Quartararo was het de vijfde zege van het seizoen.

Zondag zag de vijfde zege van Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP). De Fransman haalde een comfortabele overwinningin de British Grand Prix en breidt zijn voorsprong in de titelrace uit tot 65 punten . Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) reed een geweldige race en haalde zijn eerste podium van het jaar, terwijl Aleix Espargaro een eerste posium bezorgde aan Aprilia Racing Team Gresini met een derde plaats.

Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) won de Moto2 wedstrijd. Onze landgenoot Barry Baltus (NTS RW Racing GP) eindigde 23ste en laatste.

In Moto3 was de zege voor Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna). Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), in Silverstone elfde, blijft de kampioenschapsleider.