Home > Moto > MotoGP (Silverstone): Pol Espargaro naar de pole

MotoGP (Silverstone): Pol Espargaro naar de pole

In een verwarrende eindfase van de Britse MotoGP kwalificatie haalde Pol Espargaro op Silverstone voor Honda de eerste pole van 2021.

(foto:©motogp.com)

In een dramatisch einde van de MotoGP Q2 sessie haalde Pol Espargaro de pole position met een tijd van 1:58.889. Het was voldoende om Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) met 0.022s te verslaan. De leider in de WK tussenstand, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) pakte de derde plaats. Jorge Martin (Pramac Racing) leek de pole te halen maar zijn snelste ronde werd geschrapt. Dat zorgde voor veel verwarring bij de finish van de sessie. Martin start uiteindelijk als vierde.

Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46-Kalex) haalde de pole in Moto2 en is weer helemaal terug in de titelstrijd. Hij start morgen op de eerste rij met naast zich Jorge Navarro (Lightech Speed Up Boscoscuro) en Sam LOWES (Elf Marc VDS Racing Team Kalex). Onze landgenoot Barry Baltus (NTS RW Racing GP) start op de 28ste plaats.

Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna) start op de eerste plaats bij de Moto3. Kampioenschapsleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) kwam niet voorbij Q1 en start morgen als 22ste.