Home > #Hoofdnieuws > GT World Sprint: Dries Vanthoor en Charles Weerts volgen zichzelf als kampioenen op

GT World Sprint: Dries Vanthoor en Charles Weerts volgen zichzelf als kampioenen op

Dries Vanthoor en Charles Weerts volgen zichzelf op als kampioenen in de GT World Challenge Sprint Cup. Het WRT Audi-duo won in Brands-Hatch de eerste wedstrijd en werd tweede in de tweede race, meteen voldoende voor de titel voor de jonge Belgen en hun team, dat vorige week nog succesvol was in LMP2 in Le Mans. Het duo staat ook dicht bij de algemene titel in de GT World.

Foto: © SRO

De eerste race ging initieel naar Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy in de AKKA ASP Mercedes, maar de Italiaan veroorzaakte tijdens de wedstrijd een behoorlijke crash, waarvan Oliver Wilkinson in zijn Jota McLaren 720S het slachtoffer werd. Als gevolg daarvan kregen de winnaars een tijdstraf van 40 seconden, waardoor de zege naar Dries Vanthoor en Charles Weerts ging (WRT Audi). Het was voor de Belgen meteen de vierde zege van het seizoen. Het podium in Engeland werd vervolledigd door het Toksport WRT Mercedes duo Stolz-Engel, voor een tweede WRT Audi, de R8 van Bird-Tomita. Fred Vervisch (Saintéloc Audi) werd vijfde, Ulysse De Pauw (CMR Bentley) tikte als zevende aan, vierde in ‘Silver’. Louis Machiels tot slot werd twee in Pro/Am.

Podium voor de titel

De tweede race was een kolfje naar de hand van de beide Mercedes-AMG GT van AKKA ASP en Toksport WRT, maar de titel was voor de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts in de WRT Audi R8. Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy leken de tweede race in Brands-Hatch te winnen, maar een lekke band in de laatste ronde gooide nog roet in het eten. Stolz-Engel (Toksport WRT) wonnen dus, voor de nieuwe kampioenen Dries Vanthoor en Charles Weerts. De rest van de Belgen moesten het stellen met plaatsen buiten de top 10.