Home > Circuit > F3 Spa: Doohan bevestigt op zondag

F3 Spa: Doohan bevestigt op zondag

Opnieuw een kletsnatte race voor de Formule 3 boys op Francorchamps, die een tweede zege zag dit weekend van de Australiër Jack Doohan op zijn Trident.

foto: ©Dutch Photo Agency

Na enkele formatierondes achter de safetycar mocht Jack Doohan het veld doorheen La Source leiden. En Doohan bleef aan kop, ondanks zware druk van Victor Martins gedurende de hele race. Uiteindelijk moest Doohan maar een ronde Martins voor zich dulden toen die met een gedurfd maneuver buitenom in Pouhon voorbij ging. Maar Martins ging buien de piste en gaf de leiding terug aan Doohan. Daarna leek Doohan beter te worden op de ietwat drogende baan. Dubbelwinst dus dit weekend voor Doohan en Trident, Martins (MP Motorsport) kwam als tweede over de lijn en Smolyar (ART) werd derde.

Achter hen was er nog de boeiende inhaalrace van Dennis Hauger, die met zijn ART doorheen het veld stormde naar de achtste plaats en broodnodige punten. Doohan pakt een mooie puntenwinst en zet zich stevig op de tweede positie in het kampioenschap, Hauger blijft nog steeds comfortabel aan de leiding.

Onze landgenoot Amaury Cordeel vocht met de Campos in de achterhoede maar werd twee ronden voor het einde binnengeroepen nadat zijn achterlicht had losgelaten. Een technische opgave dus…

Volgende week racen de F3 rijders opnieuw op Zandvoort.