Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Max Verstappen wint GP van België na twee ronden

F1 Spa: Max Verstappen wint GP van België na twee ronden

Max Verstappen (Red Bull) wint een speciale editie van de GP van België op het circuit Spa Francorchamps. George Russel (Williams) mag door zijn sterke kwalificatieronde op zaterdag plaatsnemen op een tweede plaats voor Lewis Hamilton (Mercedes). Doordat er maar twee ronden gereden zijn worden de kampioenschapspunten gehalveerd.

Foto: © twitter redbullracing

Onderweg naar de grid was het Sergio Perez (Red Bull) die als eerste kennis maakte met de grote hoeveelheden water op het circuit. De Mexicaan parkeerde zijn F1 bolide in de bandenstapel ter hoogte van Les Combes en moest weggetakeld worden. Er werd nog hard gewerkt aan de wagen om hem klaar te krijgen voor de start van de race. Indien de wagen klaargeraakte voor de start van de race mocht Perez vanuit de pitstraat vertrekken.

Er werden enkele formatieronden afgelegd waar al snel bleek dat het geen veilige omstandigheden waren om de race te laten starten. Verschillende rijders meldden via de boordradio dat ze geen zicht hadden op voorliggers en dat de omstandigheden ‘undriveble’ waren. Enkele ronden later werd de startprocedure afgebroken. Alle wagens volgde de safetycar de pits in wachtende op beter nieuws.

Na een aantal uren wachten kregen de teams en rijders het nieuws dat de race van start ging gaan om 18u17. Deze zou achter de safetycar gebeuren. De race zou een uur duren maar na twee ronden rijden werd de race alweer rood afgevlagd en mochten de rijders de safetycar de pitlane in volgen.

De finish volgorde is niet veel anders dan die van de kwalificatie. Enkel Stroll, Raikkonen en Perez staan onderaan de lijst omdat zij uit de pitstraat gestart zijn.

Foto: © Twitter F1

De ‘snelste ronde’ is voor Nikita Mazepin (Haas) die op een zeventiende plek eindigt en dus het extra puntje niet meetelt in de stand.

Nu staan de vooruitzichten op volgend weekend waar de GP van Nederland van start gaat op het circuit in Zandvoort.