Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: Lucas di Grassi wint voorlaatste van het seizoen

FE Berlijn: Lucas di Grassi wint voorlaatste van het seizoen

Lucas di Grassi (Audi) heeft de voorlaatste ronde van het kampioenschap gewonnen. Het is de twaalfde keer in zijn carrière dat de Audi-rijder de overwinning binnenhaalt. De Braziliaan startte vanop de derde plek en wist halverwege de race de DS Techeetahs van Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa in te halen. Edoardo Mortara (Venturi) en Mitch Evans (Jaguar) vullen het podium verder aan. Stoffel Vandoorne (Mercedes) werd twaalfde.

Pascal Wehrlein (Porsche) was de eerste rijder om de pits in te duiken. Aan het begin van de race kwam de Duitster in contact met Oliver Rowland (Nissan), waarna hij zijn negende plaats moest inruilen voor de eenentwintigste om zijn lekke band te verwisselen. Sam Bird (Jaguar) startte vanop de vijftiende plek, maar stopte plots in de achtste ronde op de start-finishlijn met een safety car tot gevolg. Vermoedelijk had het contact met André Lotterer (Porsche) tijdens openingsronde hier iets mee te maken. Ook Nyck de Vries (Mercedes) eindigde achteraan de grid. Hij kwam in aanraking met Alex Lynn (Mahindra) en moest zich richting de pits begeven voor een korte controle van de wagen. De Nederlander verloor tien plaatsen door het voorval en eindigde uiteindelijk als 22ste.

Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa startten vanop de eerste en tweede plek. Beide DS Techeetahrijders hadden en goede start en wisten hun leidersposities te behouden tot halverwege de race. Daarna zakten ze zonder aanleiding terug naar de zesde en zevende plaats in twee rondes tijd. Hiervan profiteerden di Grassi, Mortara, Evans en Nato (Venturi). Stoffel Vandoorne (Mercedes) reed een vrij anonieme race, maar wist zich buiten beeld op te werken van de 22ste naar de twaalfde plek.

Het kampioenschap

Bij de rijders blijft Nyck de Vries (95 punten) nipt aan de leiding staan. Robin Frijns (Envision Virgin) moet zijn tweede plaats afgeven aan Edoardo Mortara (Venturi) die nu 92 punten achter zijn naam heeft staan. Jake Dennis (BMW) neemt met de 91 punten de derde plaats in. In theorie kan de top veertien van de rijders het kampioenschap nog winnen, maar hier is de top acht waarschijnlijker. Stoffel Vandoorne staat nu vijftiende in het kampioenschap met 63 punten.

Jaguar Racing komt met 171 aan de leiding te staan bij de constructeurs. Daarna volgt DS Techeetah met 166 punten. Op de derde plaats staat, met één puntje minder, Envision Virgin. Audi en Mercedes volgen op plaats vier en vijf met 162 en 158 punten.

Morgen krijgen we het lang verwachte einde van het kampioenschap. Dan zullen we eindelijk weten wie de allereerste FE-wereldkampioen ooit wordt. Maar eerst krijgen we twee vrije trainingen om 8u en om 9u30. Daarna volgen de kwalificatieronden om 11u30. De vijftiende en laatste ronde van het seizoen start 15u34.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten