Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Belgen op diverse fronten in strijd om zege

Spa 24: Belgen op diverse fronten in strijd om zege

Op zes uur van het einde is deze 73ste editie van de 24 uur van Spa nog steeds onbeslist, al wordt het groepje kanshebbers op de zege kleiner en kleiner. Vooraan leidt de Ferrari van Ledogar-Pier Guidi-Nielsen, voor de Audi R8 van WRT met Weerts-Vanthoor-van der Linde. De derde wagen die nog in dezelfde ronde rijdt, is de Aston van Thiim-Gunn-Sörensen. Louis Machiels en John Wartique zijn de leiding in Pro-Am voorlopig kwijt na hun verplichte technische stop van vijf minuten die jammer genoeg net voor een Full Course Yellow werd uitgevoerd.

Foto: © SRO

Drie wagens liggen voorlopig nog in dezelfde ronde, met achter dit trio een kwartet op één ronde. Die vier wagens zijn: de #63 Lamborghini, de #66 Audi Sport Team Attempto R8, de #47 KCMG Porsche van Maxime Martin en de ongelukkige Laurens Vanthoor en de #37 Audi van WRT. Op twee ronden vinden we dan een duo met de Jota McLaren en een vierde Audi, het exemplaar van Saintéloc.

In het kamp van de verliezers vinden we vooral BMW, Mercedes en Porsche. Porsche verloor al vijf wagens in de categorie Pro… met allerhande incidenten en problemen, BMW zag de beide wagens van Walkenhorst in de lappenmand verdwijnen en Mercedes komt voorlopig niet verder dan een tiende plek voor de #89 AKKA ASP bolide, op drie ronden van de leiders.

Er verdwenen ondertussen al twintig wagens uit de race, waaronder de Bentley van Ulysse De Pauw en de beide Lamborghini van Bertrand Baguette en Baptiste Moulin.     

In Pro/Am is de leiding in handen van de #53 AF Corse Ferrari, voor de #52 van John Wartique en Louis Machiels, die op goed twee minuten van de leiders volgen. In ‘Silver’ leidt de MadPanda Mercedes van onder meer Rik Breukers.