Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: zware crash met vier wagens, Mercedes leidt

Spa 24: zware crash met vier wagens, Mercedes leidt

De openingsfase van de 24 Uur van Spa werd na een halfuur reeds overschaduwd door een zeer zwaar incident ter hoogte van de Raidillon. Vier wagens zijn betrokken in het ongeval. De Full Course Yellow-procedure zal nog minstens tot 17u45 duren.

Foto: © SRO

Het zware ongeval betrof de #21 Rutronik Racing Porsche (Estre), de #71 Iron Lynx Ferrari (Rigon) en de twee Emil Frey Racing Lamborghini (Aitken en Pereira). Jack Aitken is als eerste rondgegaan, aangereden door Pereira en later nog tweemaal aangetikt. Ondertussen kwam ook het nieuws binnen dat Kevin Estre en Franck Pereira gezond en wel uit de wagens zijn gekomen. Rigon en Aitken zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, maar hun toestand zou niet levensbedreigend zijn.

Ondertussen is het nog steeds Rafaelle Marciello die aan de leiding rijdt (Mercedes-AMG AKKA ASP). Mirko Bortolotti volgt op een vijftal seconden in de Orange 1 FFF Racing Lamborghini, voor de Mercedes-AMG Team HRT van Luca Stolz.

De KCMG Porsche van Tandy-Martin-Vanthoor ligt momenteel twaalfde. De CMR Bentley van onder meer De Pauw doet het nog beter op P10. Kelvin van der Linde (#32 Audi Sport Team WRT) kon in de openingsfase reeds een tiental posities goedmaken maar viel dan terug naar P52 doordat hij de wagen opnieuw moest opstarten ter hoogte van La Source.