Home > #Hoofdnieuws > F1 Hongarije: opnieuw Hamilton de sterkste in de kwalificatie

F1 Hongarije: opnieuw Hamilton de sterkste in de kwalificatie

Foto: © Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Op het zonnige Hungaroring werden deze namiddag de kwalificatiesessies verreden.

De eerste kwalificatiesessie werd gedomineerd door Verstappen (Red Bull). Het zijn Tsunoda (AlphaTauri) samen met beide Williams en Haas wagens die uitvallen. George Russell (Williams) wist niet te verrassen zoals tijdens de vorige kwalificaties en werd zeventiende. Schumacher nam geen deel aan de kwalificaties na een zware crash in de laatst vrije training eerder vandaag.

Opnieuw was Verstappen de snelste in de tweede sessie. Deze werd onderbroken door een rode vlag na een crash van Carlos Sainz (Ferrari). De Spanjaard ging eraf in de laatste bocht doordat hij grip verloor in de achterbanden. Iedereen, buiten Bottas, kwam buiten op de zachte band om een tweede ronde neer te zetten. Uiteindelijk stoten Ricciardo (McLaren), Stroll (Aston Martin), Räikkönen (Alfa Romeo), Giovinazzi (Alfa Romeo) en Sainz (Ferrari) niet door naar de laatste kwalificatiesessie.

De polepositie gaat opnieuw naar Lewis Hamilton (Mercedes). De Brit was drie tienden sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Verstappen (Red Bull) reed de derde tijd vlak voor zijn teamgenoot Perez, die geen ronde meer kon neerzetten door de afwachtende houding van zijn voorgangers. De Ferrari van Leclerc start op de vijfde plaats.

De race start op zondag om 15u00. Hieronder kan u de uitslag terugvinden van de kwalificaties.
Uitslag kwalificatie:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock