Home > Electric > FE Londen: Vergne snelste tijdens eerste vrije trainingen

FE Londen: Vergne snelste tijdens eerste vrije trainingen

Tijdens de eerste vrije trainingen in Londen was het Jean-Éric Vergne (DS Techeetah)die de snelste rond wist af te leggen (1:21.650). Robin Frijns (Envision Virgin) zette met 1:21.654 een mooie tweede tijd neer. Leider in het kampioenschap, Sam Bird (Jaguar), staat op de derde plaats met 1:21.688.

De vierde en vijfde tijd plaats zijn voor Antonio Félix da Costa ( DS Techeetah) en Mitch Evans (Jaguar). Op plaats zes staat Alex Lynn (Mahindra) .Bij Mercedes lijken ze de pace ook weer te pakken te hebben. Stoffel Vandoorne zette een zevende tijd neer met 1:21.815, terwijl zijn teamgenoot een negende plek behaalde met 1:21.958. Ze worden gesplitst door Pascal Wehrlein (Porsche). De tijden liggen hier allemaal dicht bij elkaar. Alle rijders, uitgezonderd Oliver Turvey (NIO333) zitten binnen één seconde van elkaar.

Het is een speciale editie hier in Londen. Doordat de wagens geen uitstoot hebben, is het mogelijk om zowel binnen als buiten te racen en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee: een helling, verschillende soorten asfalt, felle lichten binnen, een bedrukte lucht buiten…

Rijders aan het woord

“Het is een heel apart en traag circuit hier in Londen. Er zijn een heleboel smalle en korte bochten, wat het inhalen alleen maar moeilijker maken. Daarnaast moeten we hier amper rekening houden met energiemanagement, doordat we heel veel kunnen regenereren bij het afdalen. Ik heb veel vertrouwen in de wagen dit weekend. Enkel de regen wordt nog een uitdaging, maar laat ons hopen dat we het nodige voordeel uit de kwalificatie in groep drie kunnen halen”.

Stoffel Vandoorne – Mercedes
Robin Frijns – Envision Virgin

“Het wordt een moeilijk weekend voor ons. Beide wagens moeten kwalificeren in groep een. Doordat de bochten smal en kort zijn, wordt het een hele uitdaging om ons naar voor te worstelen in het veld. Ook de bandenslijtage is een zorg. Hier binnen hebben ze namelijk een soort van grove korrelasfalt gelegd”.

“Het belooft een chaotisch weekend te worden door de voorspelde regen en smalle bochten. Dat maakt het een hele uitdaging en daar houd ik van. Als rijder moet je het gevoel hebben dat je moet werken en hoe meer chaos, hoe groter de uitdaging”.

Pascal Wehrlein – Porsche
You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten