Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Monza: Toyota door het oog van de naald, Porsche in GTE

FIA WEC Monza: Toyota door het oog van de naald, Porsche in GTE

Het werd geen makkelijke zege voor Toyota in Monza, minder indrukwekkend dan eerder vandaag in het WRC, maar de Japanse constructeur heeft met het trio Kobayashi-Conway-Lopez wel een derde opeenvolgende zege in het WK Uithouding 2021 behaald. Alpine werd met Negrao-Lapierre-Vaxiviere tweede op de Italiaanse omloop, voor de winnaars in LMP2, de United Autosports Oreca met Hanson-Scherer-Albuquerque.

Foto: © FIA WEC

De hitte speelde de Hypercars in Monza duidelijk parten, met problemen voor de beide Toyota GR010 Hybrid, maar waar de #8 van Buemi-Hartley-Nakajima heel wat tijd verloor, kon de #7 de zege toch veiligstellen. Alpine blijft zo meteen ook in de running voor de titel in het FIA WEC 2021. Mooi was ook de vierde plaats algemeen voor de #709 Glickenhaus van Dumas-Mailleux-Westbrook. De Hypercar-klasse staat nog maar bij het begin van de levenslijn, maar de strijd lijkt alleen maar beter te worden.

Belgen voor de verdere ereplaatsen

IN LMP2 was het dus opnieuw United Autosports, terwijl WRT met Frijns-Habsburg-Milesi knap vijfde algemeen en tweede in LMP2 werd. Het Belgische team lijkt zijn overstap naar het WK Uithouding en LMP2 goed te verteren. Stoffel Vandoorne (Jota) moest het met een vijfde plaats stellen.

Kevin Estre en Neel Jani (Porsche) zegevierden in LM GTE Pro, terwijl Perrodo-Nielsen-Rovera (AF Corse Ferrari) het deden in GTE Am. Alessio Picariello (Porsche) werd zesde en Sarah Bovy (Ferrari) achtste.

Op 21 en 22 augustus wordt de 24 uur van Le Mans de vierde manche van het WK Uithouding.