Home > Electric > FE NYC: Sébastien Buemi verbreekt ronde record tijdens tweede vrije trainingen

FE NYC: Sébastien Buemi verbreekt ronde record tijdens tweede vrije trainingen

De snelste tijd van de dag werd door Sébastien Buemi (Nissan) neergezet. De Zwitser deed dat tijdens een full power lap met 250kW. Het vorige record van 2019 stond op naam van Alexander Sims die toen nog voor BMW reed. Het enige ‘ongeval’ tijdens de vrije trainingen op zaterdag werd veroorzaakt door Sam Bird (Jaguar). De Brit ging aan het schuiven en eindigde in de muur.

Foto © FIA Formula E

Robin Frijns (Envision Virgin) zette tijdens de eerste vrije training de snelste tijd neer (1:10.282). Hij werd op de hielen gezeten door Oliver Turvey (NIO333) met 1:10.337 en Maximilian Günther (BMW) met 1:10.701. Stoffel Vandoorne (Mercedes) haalde met een mooie 1:11.041 de zevende plaats binnen. Opmerkelijk is, dat de tien snelste rijders allemaal binnen één seconde van elkaar zaten. Aan het einde van de sessie ging Sam Bird (Jaguar) nog de muur in bij bocht veertien. Hierdoor miste hij de tweede vrije trainingen.

Rustige tweede vrije trainingen

Tijdens een rustige tweede sessie was het Sébastien Buemi die de snelste tijd neerzette. Met zijn 1:09.386 heeft hij ook het ronde record van Alexander Sims (toen nog BMW) verbeterd. De Zwitser heeft drie van de zes keer dat de FE neerstreek in Brooklyn de polepositie behaald. Zijn snelle tijd is alvast veelbelovend om hier een vierde polepositie aan toe te voegen. De tweede tijd van 1:09.417 was voor Maximilian Günther. Plaats drie werd binnengehaald door Pascal Wehrlein (Porsche). Stoffel haalde deze maal een achtste plaats binnen. Met een tijd van 1:09.636 is hij slechts zes tienden langzamer dan Buemi.

De vrije kwalifcaties en superpole worden om 18u30 verreden, waarna de race zelf volgt 22u30. Vandoorne zal zich kwalificeren in groep twee. Hopelijk kan hij hier het nodige voordeel uit halen. De vorige races in Mexico en Valencia toonden ons dat de track evolutie een belangrijke rol speelde tijdens de kwalificaties.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten