Home > #Hoofdnieuws > FE NYC: Maximilian Günther wint eerste race van het weekend

FE NYC: Maximilian Günther wint eerste race van het weekend

Maximilian Günther heeft met BMW de tiende race van het ABB Formula E Wereldkampioenschap gewonnen. Het is de derde overwinning in het elektrische kampioenschap voor de Duitser en zijn eerste podium dit seizoen. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) behaalt een mooie tweede plaats. Lucas di Grassi (Audi) vult het podium verder aan op plaats drie.

Foto © BMW Motorsport & FIA Formula E

Nick Cassidy (Envision Virgin) startte vanop pole en wist deze plek tot vijf minuten voor het einde te behouden. Vergne probeerde Cassidy toen in te halen, maar verremde zich. Hierdoor wist Günther door te schieten naar de eerste plaats en zo de overwinning binnen te halen. Cassidy eindigde zo op de vierde plaats. Zijn teamgenoot, Robin Frijns, sluit de top vijf af.

6 uitvallers

Pascal Wehrlein (Porsche) was de eerste uitvaller van de race. Vijftien minuten in de race reed de Duitser in op de wagen van Alex Lynn (Mahindra). Zijn wegen werd quasi onbestuurbaar, waarna Wehlein zijn Porsche richting de pitbox reed. Ook Oliver Turvey stuurde zijn wagen richting de pit. Hij kreeg eerder een drive through penalty voor het overcompenseren van stroom. Hierdoor besloot het team de wagen uit de race te halen. Niet veel later stopte Mitch Evans (Jaguar) plotseling bij het uitkomen van bocht een. Hij kreeg zijn wagen niet herstart en was zo de derde uitvaller van de race. Voor Stoffel Vandoorne (Mercedes) zat het niet mee. Onze landgenoot reed op de zestiende plaats toen hij in contact kwam met Norman Nato (Venturi) en moest zijn Mercedes in de pitstraat parkeren. Tenslotte haalden ook Alexander Sims (Mahindra) en Jake Dennis) het einde van de race niet.

Uitslag van de race

Het kampioenschap

Edoardo Mortara (Venturi) behoudt zijn eerste plaats in het klassement (72 punten). Hij krijg echter gezelschap van Robin Frijns die, met zijn vijfde plaats van vandaag, ook op 72 punten uitkomt. Jean-Éric Vergne (68 punten) neemt de derde plaats van zijn teamgenoot, António Félix da Costa, over. Stoffel Vandoorne zakt verder weg in het klassement naar de tiende plek (54 punten).

Het constructeurskampioenschap werd grondig dooreen geschud. DS Techeetah komt aan de leiding te staan met 128 punten. Envision Virgin stijgt van de vijfde naar de tweede plaats met 124 punten. Op drie komt Audi met 115 punten.

Morgen krijgen we opnieuw actie in New York City. De derde vrije trainingen starten om 13u15. De kwalificaties gaan door om 15u30, waarna de tweede race van het weekend volgt om 19u33.