Home > #Hoofdnieuws > De weg naar Le Mans: een dagboek van Tom Cloet

De weg naar Le Mans: een dagboek van Tom Cloet

Hij is net 46 geworden, Tom Cloet en de West-Vlaming zit in volle voorbereiding op de 24 uur van Le Mans op 21 en 22 augustus. Cloet zal voor de tweede maal in zijn leven de meeste bekende autosportwedstrijd ter wereld rijden en dat onder meer met de ex-F1-rijder Narain Karthikeyan. Ondertussen is Tom Cloet aan zijn voorbereiding op de legendarische wedstrijd begonnen en die vraagt heel wat tijd en die voorbereiding deelt hij met autosportwereld.be en de lezers.

“Ik ben twee volledige dagen per week intensief met de voorbereiding op mijn tweede deelname bezig”, legt de West-Vlaamse ondernemer uit. “Dat betekent uiteraard dat ik train in de auto, maar ook de fysieke en mentale aspecten komen aan bod, iets waarvoor ik me uiteraard laat begeleiden. Ik heb de laatste jaren veel aan duursporten gedaan, waaronder triatlon, dus de fysieke basis is goed, maar autosport vereist bijkomende elementen. Zo train ik op reactiesnelheid, oogcoördinatie en uiteraard worden bepaalde spieren extra getraind, spieren die je niet noodzakelijk in andere sporten nodig hebt, ik denk maar aan de nek en hals door de enorme G-krachten. Ik denk dat ik nog nooit zo goed voorbereid was.”

Nog racen in Monza

Tom Cloet kruipt uiteraard ook regelmatig in een racewagen, zowel om te trainen als om te racen. “Ik heb recent de Franse manche van de European Le Mans Series gereden, op het F1-circuit van Paul Ricard. Dat ging goed en de snelheid was er, maar daarnaast rij ik ook regelmatig met een Formula 3-wagen, omdat die op bepaalde vlakken vergelijkbaar zijn met de LMP2 Ligier waarmee ik in Le Mans zal racen. Ook is er een testprogramma voorzien met een LMP2, naast nog een manche van de European Le Mans Series in Monza, op 11 juli, een race waar ik enorm naar uitkijk.”

De testdag van Le Mans is op 15 augustus, de race zelf op 21 en 22 augustus.