Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Toyota grijpt de macht, Tänak weer out

WRC Sardinië: Toyota grijpt de macht, Tänak weer out

Voor de derde maal in vijf wedstrijden dient Ott Tänak een WRC-wedstrijd dit seizoen vroegtijdig te verlaten en net als in Portugal leek de Est gewonnen spel te hebben. In KP12 van de WRC-wedstrijd in Sardinië raakte Tänak een rots en het feest was meteen over. Vooraan heeft Sébastien Ogier de leiding nu in handen, met een marge van 17,5 seconden op de beste Hyundai-rijder Dani Sordo en 32,1 seconden op teamgenoot bij Toyota Elfyn Evans.

Foto: © Hyundai

Pierre-Louis Loubet (Hyundai) in de problemen, een lekke band voor Takamoto Katsuta (Toyota) en een opgave voor Gus Greensmith (Ford) en een opgave voor leider Ott Tänak: Lerno-Monti Di Ala 2 zorgde voor heel wat drama. Vooral de opgave van Tänak heeft een enorme impact op de wedstrijd. De Est domineerde, maar opnieuw scoort hij geen punten. Dat de Hyundai KO wordt getikt door een zelfs niet zo grote steen, is toch ook opmerkelijk. “Hyundai heeft werk om de auto steviger te maken“, gaf Kris Meeke als cocommentator op WRC mee.

Ondertussen is Thierry Neuville nu vierde, op 8,5 seconden van het podium, maar als de Belg zijn titelkansen echt heel wil houden moet hij Ogier onder druk zetten. Indien de situatie niet verandert telt Neuville na Sardinië 35 punten minder dan Sébastien Ogier…