Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: #4 Mercedes-AMG Team HRT aan de leiding, Dries Vanthoor out

Ring 24: #4 Mercedes-AMG Team HRT aan de leiding, Dries Vanthoor out

Na een hevige regenbui in het eerste uur, werd beslist om gedurende twee uur met een snelheidsbeperking van 60 km/u door Flugplatz te rijden. Na vier uur rijden hebben ook de meeste teams al meerdere rijderswissels achter de rug. Vooraan leidt Mercedes, maar Porsche is niet ver.

Met een knappe inhaalbeweging nam Stolz (#4 Mercedes-AMG Team HRT) de leiding over van Estre (#991 Manthey-Racing). Die laatste had op dat moment de race iets meer dan twee uur geleid. Net voor de rijderswissels kwam polesitter ROWE Racing, met Nick Catsburg aan het stuur, terug aan de leiding te staan. Dit was echter van korte duur. Niet veel later nam John Edwards het stuurd van Catsburg over, waarna het team terugviel naar de zesde plaats.

De Belgen

Ren̩ Rast heeft de #29 Land Audi (Vervisch) van plaats negentien naar plaats acht omhoog weten werken. #3 Rutronik Porsche van Laurens Vanthoor staat op dit moment op plaats elf. De #31 van Frikadelli Racing Team (Maxim Martin) staat op de dertiende plaats. Picariello (#44 Falken Porsche) heeft plaatsgenomen achter het stuur en ligt op dit moment vijftiende. GetSpeed Mercedes (#9 Palttala en Soulet) is na de wissels van plaats zeventien naar plaats 22 gezakt, deze wagen rijdt wel in Pro/Am. Onze landgenoot Dries Vanthoor (#15 Phoenix РAudi) heeft de race moeten verlaten. Hij verremde zich, waarna hij hard de bandenmuur inging. Hij wist de wagen nog naar de garage terug te brengen, maar daar werd vastgesteld dat het chassis beschadigd was. De Aston GT4 van Maxim en Guido Dumarey staat op dit moment op de tweede plaats binnen de SP3 klasse.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open