Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Laurens Vanthoor als outsider naar de Nürburgring

Ring 24: Laurens Vanthoor als outsider naar de Nürburgring

Laurens Vanthoor is even in Europa. De meervoudige GT-kampioen rijdt dit weekend voor Porsche in de 24 uur van de Nürburgring, waar zijn het hoofdaandeel van zijn programma dit seizoen in de VS plaats vindt. Vanthoor doet het in de Duitse klassieker uiteraard met Porsche.

30 is hij nog maar Laurens Vanthoor, maar zijn palmares laat vermoeden dat hij al tientallen jaren in de autosport actief is. De oudste van de broers Vanthoor won het Duitse F3-kampioenschap, maar blonk vooral uit in diverse GT-kampioenschappen met een ontelbaar aantal zeges, titels en in het bijzonder overwinningen in bijna alle grote 24-uursraces. Dit weekend start Laurens Vanthoor in de 24 uur van de Nürburgring, terwijl ook klassiekers in Spa en Le Mans later dit jaar nog op zijn kalender staan.

De voornaamste opdracht voor Vanthoor dit seizoen is een nieuwe titel in de VS, waar hij in 2019 kampioen werd. Door die opdracht leek het in eerste instantie of Vanthoor niet op de Nürburgring zou rijden. “Er was initieel een clash tussen de diverse kalenders en mijn focus ligt op het IMSA-kampioenschap, dus was de 24 uur van de Nürburgring niet mogelijk. Met corona is echter geen enkele kalender nog echt zeker dus na verloop van tijd werd duidelijk dat ik wel zou kunnen rijden. Ik kreeg dus recent groen licht om deel te nemen, uiteraard met Porsche, mijn werkgever. Ik stap wat last minute in, zonder voorbereidende wedstrijd, wat niet ideaal is, maar ik rij erg graag op de Nürburgring en het is één van mijn favoriete wedstrijden.”

Vanthoor racet er samen met de ex-Le Mans-winnaar Romain Dumas en de jonge talenten Julien Andlauer en Tobias Mueller in Rutronik Racing’s Porsche 911 GT3 R. “We zijn niet meteen topfavoriet, maar we kunnen onze eigen wedstrijd rijden en dan zien we wel. Het weer zou ook wat wisselvalliger zijn dan de laatste dagen, dus daar liggen ook kansen. Ik trek richting de race zonder druk en ja, we zitten een beetje in de rol van outsider, maar misschien schept dat juist mogelijkheden.”

De 24 uur van de Nürburgring start zaterdag om 15u30