Home > #Hoofdnieuws > Belcar Spa: met twintig wagens in de Ardennen

Belcar Spa: met twintig wagens in de Ardennen

Dit weekend wordt in Spa-Francorchamps de derde manche van het Belcar Endurance Championship verreden, opnieuw een wedstrijd van 180 minuten. Op de de deelnemerslijst staan voorlopig 20 wagens, met 15 deelnemers in de klasse van de prototypes en GTA. GTB telt één vaste deelnemers en de klasse TA ziet vier deelnemers opdagen.

Het nationale uithoudingskampioenschap doet het iets beter dan in Hockenheim, maar met twintig wagens voor een race van 180 minuten blijft het een moeilijk verhaal, met – we vallen in herhaling – vooral weinig auto’s in de klassen GTB en TA en geen enkele wagen in TB.

In Belcar Proto zien we dus zes wagens, met opnieuw geen Gilles Magnus, want die racet uiteraard in het WTCR op de Nürburgring, maar in principe vervangt Alon Day opnieuw onze landgenoot. Koen De Wit doet het ook zonder Fred Vervisch in de Norma M20FC van Mc Donald’s Racing ook omwille van WTCR. Verder zien we twee wagens bij T2 Racing, en verder de wagen van Krafft Racing en de Wolf GB08 van Art Racing. In tegenstelling tot in het verleden, zien we geen extra deelnemers uit Frankrijk of Italië. Mogelijk zet Xwift Racing Events wel nog een Praga in.

Bij de dikke GT’s, noteren we nog een auto meer dan in Hockenheim met naast de drie Porsche van Belgium Racing, de bolide van Red Ant Racing en de beide 992 van Q1 ook een Porsche 992 van NGT. Totaalplan doet het met de beide Super Trofeo.

In GTB is er de Cayman van Red Ant Racing, terwijl Stevens Motorsport en BMS Motorsport ieder een BMW M2 CS Racing inzetten, naast de BMW van Pricon Racing en de Audi van QSR.