Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Supersports winnaar Aegerter draagt zege op aan Dupasquier

WorldSBK: Supersports winnaar Aegerter draagt zege op aan Dupasquier

Toprak Razgatlioglu (PATA Yamaha) leek even de superpole race in handen te hebben maar uiteindelijk was het weer de onvermijdelijke Jonathan Rea en de groene Kawasaki die het laken naar zich toe trokken. Scott Redding (Aruba.it Ducati) zette druk op Razgatlioglu maar moest tevreden zijn met de derde plaats. Maar de hoofdprijs was natuurlijk race 2 van het weekend.

foto: ©worldsbk.com

Veel drama in race 2. Razgatlioglu bewoog de PATA Yamaha voor het doven van de lichten en werd dan opgeslorpt door het peloton. Scott Redding schoot ervandoor met de Aruba.it Ducati. Rea liet zich uit de weg drummen door de Ducati van Rinaldi maar die werd dan weer getorpedeerd door Gerloff. Beide rijders gaven op, terwijl Razgatlioglu tegen een dubbele long-lap penalty liep. En dus was er daar Jonathan Rea weer, die Redding onder druk zette waarna die laatste onderuit schoof. Rea pakte de leiding en die zou hij niet meer afstaan. Opnieuw volle pot aan punten dus voor de Noord-Ier terwijl Chaz Davies, met de mooie lichtblauwe Ducati naar P2 ging en Razgatlioglu toch nog de derde plaats haalde. Rea blijft uiteraard aan de leiding van het kampioenschap. Onze landgenoot Loris Cresson bracht de Pedercini Kawasaki opnieuw aan de finish, deze keer op een 18de plaats.

Het nieuws van de door van Dupasquier in Mugello had uiteraard ook de paddock in Estoril bereikt. Het gaf Dominique Aegerter vleugels want de Zwitser stormde op de Ten Kate Racing Yamaha van een vijfde plaats naar de zege. Luca Bernardi (CM Racing) ging naar de tweede plaats en Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing), die aanvankelijk aan de leiding reed, werd derde. Poleman Caricasulo kwam amper in het stuk voor. Het werd een emotionele zege voor Aegerter die deze opdroeg aan zijn overleden jonge landgenoot.