Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Redding gaat door op zijn elan

WorldSBK: Redding gaat door op zijn elan

In de Superpole sessie nam regerend kampioen Jonathan Rea op zijn groene Kawasaki alle twijfel weg: hij zette de pole en verpulverde het ronderekord op Estoril. De rest van de eerste rij werd vol gemaakt door Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) en Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha BRIXX).

foto: (c)worldsbk.com


Race 1 werd echter een zaak voor Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati), die na Aragon vorige week een naadloze overgang maakte naar een nieuwe zege. Hij kon Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha BRIXX) afhouden. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) liet zich door het snelle duo verrassen bij de start maar redde toch nog een derde plaats. Loris Cresson, laatste op de grid, bracht de Pedercini Kawasaki opnieuw naar de finish op een 20ste plaats na de opgaves van Ponsson en van zijn eigen teamgenoot Cavalieri

Federico Caricasulo (GMT94 Yamaha) mocht aanzetten vanop de eerste rij in de WorldSSP race op Estoril, met naast zich Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing) en Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Yamaha). Maar het was Odendaal die het snelste weg was op de lijn. De rest van de race zou een mano-a-mano worden van Odendaal en Oettl. Oettl nam eerst de leiding over maar in de slotfase kwam Odendaal opnieuw opzetten en hield Oettl af voor de zege. Caricasulo hield lang vast aan de derde plaats tot hij onverhoeds onderuit schoof en de weg opende naar het podium voor teamgenoot Jules Cluzel die daar nog wel een fotofinish voor moest raadplegen met een opzittende Aegerter.