Home > Circuit > In een notendop: FRECA en F4

In een notendop: FRECA en F4

  • FRECA (1) – Het is een kwaal die de “opstapklasses” wel eens wil plagen. Na de F2 in Monaco is het dan nu de beurt aan de Formule Regionale by Alpine op Paul Ricard om een uitslag te herroepen. Na zijn dominante zege in Race 1 gisteren werd Grégoire Saucy (ART Grand Prix) gediskwalificeerd voor een technische onrgelmatigheid. Na het hermonteren van zijn differentieel na de race in Monaco werd een vlootje aan de verkeerde kant gemonteerd. Een inbreuk op het strenge technische reglement, dat ervoor moet zorgen dat de rijders in deze monomerken categorie een zo gelijk mogelijk speelveld krijgen. De winnaar van Race 1 is dus niet Saucy, maar wel Hadrien David.
  • FRECA (2) -Grégoire Saucy en ART dienden van repliek op de piste want in de tweede kwalificatiesesie op zondagochtend haalde de Zwitser gewoon…de pole. Voor Saucy is het zijn vijfde pole van het seizoen en naast zich krijgt hij opnieuw Hadrien David.
  • F4 – In Spanje verzekerde Enric Bordás (Formula de Campeones) zich dan weer van de beste positie voor de Formule 4 races van vandaag op Navarra. De Spanjaard zette de pole voor het Nederlandse talent Dilano Van’t Hoff (MP Motorsport)

(foto: ©formularegionalbyalpine.com)