Home > #Hoofdnieuws > GT World Paul Ricard: winst voor GPX Porsche, Vanthoor en Weerts tweede

GT World Paul Ricard: winst voor GPX Porsche, Vanthoor en Weerts tweede

In Paul Ricard heeft de GPX Porsche 991 GT3-R de 1000 kilometer-race van de GT World Challenge Europe gewonnen. Het trio Campbell-Jaminet-Bamber haalde het na een spannende wedstrijd van de WRT Audi R8 LMS van D.Vanthoor-Weerts-van der Linde, na een mooie inhaalrace, en de FFF Orange Lamborghini Huracan van Caldarelli-Mapelli-Bortolotti. Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn nu ook de nieuwe leiders in de GT World Challenge Europe. Het duo is ook leider in de Sprint Cup.

Foto: © SRO

De 1000 Kilometer van Paul Ricard, de laatste uithoudingsrace van de GT World Challenge Europe Endurance voor de 24 uur van Spa, startte rustig maar de laatste twee uur waren bijzonder spannend om volgen. De Lamborghini van Caldarelli-Mapelli-Bortolotti leidde tot op minder dan een uur van het einde, maar de Porsche, met Matt Campbell achter het stuur was uiteindelijk toch te sterk. De Lamborghini verloor in extremis ook nog het podium aan de #71 Ferrari en de #32 WRT Audi van onze landgenoten Vanthoor en Weerts, maar de #71 Ferrari kreeg een straf van tien seconden voor een inbreuk tijdens een pitstop en zakte zo naar plaats vijf, achter de andere Iron Lynx Ferrari van Pierguidi-Nielsen-Ledogar die dus vierde werd. Fred Vervisch strandde op de tiende plaats in zijn Audi.

In de Silver Cup was de zege voor de AKKA ASP Mercedes van Gachet-Drouet-Tereschenko en in Pro-Am won FFF Orange Lamborghini wel, dankzij het duo Keen-Hamaguchi. In die klasse werd Sarah Bovy (Iron Lynx Ferrari) knap zesde, terwijl Louis Machiels (AF Corse Ferrari), al snel opgaf met een defecte radiator. Na de race kreeg de winnende Lamborghini in Pro/Am een tijdstraf en zo ging de zege naar de Sky Tempesta Racing Ferrari 488 GT3 Evo 2020 van Froggatt-Cheever-Hui.

De GT World Challenge Europe gaat nu verder met de Sprint Cup in Zandvoort, de testdagen in Spa en weer een manche van de Sprint Cup in Misano. Eind juli is het dan tijd voor de 24 uur van Spa.