Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Benelux: King voor Van Parijs op de Red Bull Ring

Carrera Cup Benelux: King voor Van Parijs op de Red Bull Ring

De derde race van het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup 2021 op de Oostenrijkse Red Bull Ring kreeg… een Britse winnaar. Harry King kwam het best uit de start en gaf zijn leiding niet meer af. De jonge rijder van Parker Revs Motorsport haalde het voor poleman Glenn Van Parijs in de kleuren van NGT. Van Parijs pakt wel de punten van de eerste plaats omdat King een gastrijder is. Huub van Eijndhoven in de Team PGZ Porsche 992 maakte het podium compleet, net voor de leider in het kampioenschap, Dylan Derdaele (Belgium Racing).

King was de koning van de Red Bull Ring. De Brit ontweek bij de start een stilvallende Xavier Maassen (Team PGZ by Red Ant Racing) en schoof handig naar de leiding door. Hij hield Van Parijs op afstand, terwijl de rest al snel op meer dan tien seconden werd gereden. Achter de leiders maakte Derdaele een mooie comeback en hij eindigde op de vierde plaats, waarbij hij in de laatste ronde Thierry Vermeulen te grazen nam. Vermeulen verloor zijn plek in de top 5 nog na een tijdstraf. Achter hen eindigde Xavier Maassen daardoor vijfde, maar daar zal de Limburgse ex-kampioen gezien zijn nulscore in Francorchamps, zeker geen genoegen mee nemen.

In Am ging de zege naar een verbluffende Jan Lauryssen (Q1), die bovendien zesde algemeen werd. Nicolas Saelens (Belgium Racing) pakte de overwinning in Pro/Am. Morgen om 9u45 volgt race 2 van het Oostenrijkse weekend van de Porsche Carrera Cup 2021.