Home > Circuit > GT: BMW zet testen met BMW M4 GT3 verder

GT: BMW zet testen met BMW M4 GT3 verder

BMW Motorsport werkt hard aan de verdere ontwikkeling van de nieuwe BMW M4 GT3, een auto die we dit seizoen al in enkele wedstrijden aan het werk kunnen zien, alvorens de auto in 2022 echt wordt gecommercialiseerd. Na testen in Almeria, werd de M4 recent op de Nürburgring aan de tand gevoeld.

Foto’s: © BMW

BMW M Motorsport heeft de volgende belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de nieuwe BMW M4 GT3. Het nieuwe vlaggenschip van BMW M Motorsport heeft afgelopen donderdag met succes een reeks testritten op de Nürburgring voltooid. De twee BMW-fabrieksrijders Augusto Farfus en Jens Klingmann deelden de tijd achter het stuur van de wagen.

Het debuut van de BMW M4 GT3 op de Nordschleife verliep erg goed“, vertelde Klingmann. “Mijn eerste feedback is dat de BMW M4 GT3 de sterke punten van zijn voorganger heeft behouden en tegelijkertijd zijn zwakke punten heeft weggenomen. Het is natuurlijk niet mogelijk om die één op een over te brengen naar andere circuits, maar als rijder voel je je meteen thuis in de BMW M4 GT3.

Verdere tests zijn gepland en de BMW M4 GT3 keert begin juni terug naar de Nürburgring Nordschleife. Voorafgaand aan de 24-uursrace wordt de wagen er aan het publiek voorgesteld. In de loop van het jaar krijgt de BMW M4 GT3 ook de kans om zijn eerste optredens in raceomstandigheden te maken tijdens de Nürburgring Endurance Series (NLS).