Home > #Hoofdnieuws > FE Rome: di Grassi snelste tijdens eerste vrije trainingen, tweede vrije trainingen geannuleerd

FE Rome: di Grassi snelste tijdens eerste vrije trainingen, tweede vrije trainingen geannuleerd

Met de vrije training één en twee achter de rug, begint alweer een nieuw raceweekend voor het elektrische wereldkampioenschap. Braziliaan Lucas di Grassi zette de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije trainingen. De tweede vrije trainingen werden na een aantal minuten opgeschort wegens dringende herstellingen aan het circuit. Weinig ruimte dus voor de teams om de nieuwe lay-out te verkennen. Vandaag en morgen worden de derde en vierde race van dit seizoen gereden. De Rome E-Prix is dus meteen goed voor veel actie dit weekend.

Foto’s © FIA Formula E

Lucas di Grassi (Audi) zette nipt de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije trainingen met 1:38.785. Hij was slechts 0.062 seconden sneller van onze landgenoot, Stoffel Vandoorne (Mercedes). Robin Frijns (Envision Virgin) zette de derde tijd neer met 1:39.031. De rode vlag werd uitgehangen kort voor het einde van de eerste sessie. Tom Blomqvist (NIO333) eindigde de sessie in de muur. Op hetzelfde moment was het ook zijn teamgenoot, Oliver Turvey, die een ongeval veroorzaakte. Hij had niet door dat er proefstarts bezig waren en reed in op Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Maximilian Günther (BMW). Werk aan de winkel dus voor NIO333, BMW en DS Techeetah.

Slecht 10 min na de start van de tweede sessie, werd ook deze stopgezet. Er waren dringende herstellingen nodig aan de kerbs in bocht 12. Uiteindelijk werden deze vervangen door een extra stuk muur. Hierdoor verkleint de marge voor de rijders met bijna een halve meter in deze bocht.. Het belooft een spectaculaire race te worden.

De kwalificatierondes en super pole volgen straks om 12u waarna de derde ronde van het kampioenschap gereden wordt om 16u04.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten