Home > WRC > WRC Junior: het belooft een felbevochten junior kampioenschap te worden

WRC Junior: het belooft een felbevochten junior kampioenschap te worden

Het 2021 FIA Junior WRC-kampioenschap is klaar voor een van de meest onvoorspelbare en competitieve seizoenen in zijn 20-jarige geschiedenis, dankzij een extreem getalenteerde startlijst.

Foto: ©WRC

In 2021 is het 20 jaar geleden dat Sebastien Loeb en Daniel Elena hun WRC-dynastie begonnen door de aandacht te trekken van elk groot team door elke Junior WRC-race te winnen waaraan ze deelnamen. Het dominante duo won vervolgens het kampioenschap en katapulteerde zichzelf in de rally-stratosfeer.

Maciej Woda, FIA Junior WRC Championship Manager: “De rijders van dit jaar zullen ons kampioenschap nog opwindender maken en dat is een geweldige manier om ons 20-jarig bestaan te vieren. We hebben kampioenschapskandidaten van vorig jaar die het opnemen tegen kampioenschapskandidaten van vroeger en andere bekende junior kampioenschappen. Normaal gesproken is het vrij duidelijk wie onze sterkste kanshebbers zijn als we de eerste ronde van het kampioenschap ingaan, maar dit jaar is dat niet het geval.

De rijders:
Martins Sesks / Renars Francis (Sesks werd tweede in het 2020 kampioenschap.)
Sami Pajari / Marko Salminen (Pajari was beste rookie van 2020 met een derde plaats in het kampioenschap.)
Robert Virves / Sander Pruul (Vivres reed één manche van het junior kampioenschap in 2020 en won direct twee etappes)
Lauri Joona / Ari Koponen (Joona reed ook één manche van het 2020 seizoen, door een lekke band haalde hij het podium niet.)
Raul Badiu / Rares Fetean (Badiu gaat aan zijn vierde seiozen in junior WRC starten. Hij wist al verschillende etappes te winnen.)
Jon Armstrong / Phil Hall (In 2018 werd Armstrong nog de virtuele WRC kampioen. Ook in het echt kan de jongen serieus goed rijden. In WRC2 reed hij naar verschillende top 10 plekken.
Martin Koči / Petr Těšínský (Koči is de meest ervaren rijder in het junior kampioenschap. Hij was er al bij voor het bestaan van de huidige formule, in 2012 reed hij de toenmalige WRC Academy.)

De kalender:
WRC Croatia Rally 22/04 – 25/04 
WRC Vodafone Rally de Portugal 20/05 – 23/05
WRC Rally Estonia 15/07 – 18/07      
WRC Renties Ypres Rally Belgium 13/08 – 15/08   
WRC RallyRACC Rally de España 14/10 – 17/10