Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Na het stevige weekend dat achter ons ligt, krijgen we nu weer een eerder rustig autosportweekend. Al is er wel actualiteit met zelfs een première. In Saoedi-Arabië start immers de Extreme E. Dichter bij huis proberen vier Belgen het de Fransen op eigen bodem lastig te maken.

In het zuiden van Frankrijk zijn er de paasreces in Nogaro, met vier Belgen in drie verschillende raceklassen. Ugo De Wilde doet het in de Europese Alpine Cup, terwijl Stéphane Lémeret en Antoine Potty in de FFSA GT4 van start gaan. Lémeret kruipt achter het stuur van een Alpine van CMR, die hij deelt met Mateo Herrero, terwijl Potty met een Toyota Supra van CMR racet, samen met Erwan Bastard.

In de nieuwe competitie TC France zien we met Fred Caprasse nog een Belg, hij doet het met een Peugeot 308 RC. We mogen trouwens van een zeer geslaagd initiatief spreken, want SRO presenteert een startlijst met maar liefst 21 wagens en zes verschillende modellen, van de nieuwe BMW M2 CS racing tot de Peugeot 208 RC. Alle races van dit weekend – zondag en maandag- zijn via livestreaming te volgen.

Tot slot start in Fuji de Super Formula 2021, met voorlopig een startgrid met zo goed als alleen Japanse rijders.