Home > #Hoofdnieuws > BRC 2021: start voorlopig nog in mei met Wallonie

BRC 2021: start voorlopig nog in mei met Wallonie

Er doen op de diverse sociale media geruchten over een eventuele verplaatsing van de opener van het Belgian Rally Championship 2021, in concreto de Rallye de Wallonie, voorzien voor het weekend van 30 april, 1 mei en 2 mei.

Zoals de correcte journalistiek betaamt, nam Autosportwereld.be dan ook contact op met Stevy Courteyn, medepromotor van het succesvolle Belgian Rally Championship. De situatie is voor de organisatoren en promotoren van de rallysport zeker niet eenvoudig en uiteraard complexer dan voor wedstrijden op een afgesloten domein of omloop. Echter de vooropgestelde datum van de Wallonie nadert met rasse schreden en gezien het getalm van ons beleidsmensen om eindelijk knopen door te hakken, moeten er andere dan de initiële pistes gezocht worden.  

Voorlopig is het idee nog steeds om om op de originele datum te organiseren begin mei, dat is voor iedereen de beste oplossing”, aldus Stevy Courteyn in een reactie aan Autosportwereld.be. “Maandag hebben we samengezeten met de mensen van de Wallonie bij de RACB en er is een alternatieve datum (in oktober nvdr.) toegekend, indien ze op de originele datum niet kunnen of mogen organiseren. De beslissing valt ergens midden of einde maart en zal afhankelijk zijn van wat, wanneer mogelijk zal zijn in functie van de pandemie. Verder kunnen we vandaag niets zinnigs zeggen over de verdere toekomst omdat alles zo snel evolueert en niemand weet waar we volgende week of laat staan over twee maanden zullen staan.