Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: twee Belgen voor zege in GTD

Daytona 24: twee Belgen voor zege in GTD

Dit weekend wordt in de Amerikaanse staat Florida de 59ste editie van de 24 uur van Daytona verreden. De uithoudingsklassieker is de opener van het Amerikaanse autosportseizoen en dit jaar starten er twee landgenoten, Limburger Laurens Vanthoor en de uitgeweken Gelenaar Jan Heylen, beide met een Porsche en beide in de klasse GTD.

Foto: © Porsche

Jan Heylen woont en werkt ondertussen al enige tijd in de VS en de nu 40-jarige Heylen was geruime tijd een Vlaamse F1-hoop. Heylen trok echter naar de VS, racete in de Amerikaanse versie van de F1, de Champ Car en is nu regelmatig te zien op de circuits in diverse uithoudingsraces. Zo won hij vorig seizoen de bekende wedstrijd Petit Le Mans, die net als Daytona tot het IMSA of Amerikaanse uithoudingskampioenschap behoort. Ook in 2021 zien we Heylen dus aan de start, in een Porsche 911 van het Amerikaanse Wright Motorsports. “Het is één van de beste teams in de paddock en dus zijn we goed voorbereid op de race”, vertelde Heylen na de kwalificatie. “We hebben een prima wagen, een goed team en de rijders zijn top, en dus kunnen we voor de zege vechten.

Tweede startplaats voor Vanthoor

Heylen zal dat doen in de klasse GTD, waarin de grote GT-merken het tegen elkaar opnemen, zoals Ferrari, Lamborghini, BMW enz. Een van zijn tegenstanders in GTD is de Limburger Laurens Vanthoor, voormalig kampioen in IMSA. Vanthoor doet het ook in een Porsche, maar dan van Pfaff Motorsports. Vanthoor reed afgelopen weekend naar de tweede plaats in de kwalificatierace en heeft dus een goede uitgangspositie voor de wedstrijd: “Het was een geweldige oefensessie voor de 24-uursrace met ons team. We zijn erg blij met de tweede plaats en zullen dit weekend graag die startplaats verdedigen. Naast het resultaat van vandaag is het belangrijk dat we konden ontdekken waar we verbeteringen kunnen aanbrengen aan onze auto voor de uithoudingsrace. We gaan deze bevindingen nu implementeren.

Er staan vandaag, donderdag en morgen, vrijdag nog vier vrije oefensessies op het programma en een warm-up op zaterdag vlak voor de race. De start is zaterdag om 21u40 onze tijd en de race eindigt uiteraard 24 uur later op zondag.