Home > #Hoofdnieuws > IGTC Kyalami: Farnbacher pakt dominant de pole met Honda

IGTC Kyalami: Farnbacher pakt dominant de pole met Honda

Mario Farnbacher was tijdens de superpole voor de 9 uren van Kyalami het snelst in de Honda NSX GT3. Dat is ook goed nieuws voor onze landgenoot Bertrand Baguette en Renger van der Zande, zijn teamgenoten. Zij vertrekken morgen dus vanop de pole, voor de M-Sport Bentley van Soulet – Pepper – Gounon en de Walkenhorst BMW van Catsburg – Farfus – van der Linde.

Foto ©: Intercontinental GT Challenge

Tijdens de eerste drie kwalificaties in Kyalami was het reeds de Honda NSX van landgenoot Bertrand Baguette met Renger Van der Zande en Mario Farnbacher die het snelst was. Ook de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 van Farfus – Catsburg – van der Linde oogde sterk met een tweede plaats. Een andere Belg die ook doorstootte naar de superpole (snelste zes wagens van de kwalificaties) was Maxime Soulet in de M-Sport Bentley.

De wagens van WRT vielen net buiten de superpole, met een zevende plaats voor Weerts – Bortolotti – Vervisch en een achtste plaats voor Vanthoor – van der Linde – Winkelhock. Laurens Vanthoor start met Kevin Estre en Earl Bamber (Dinamic Motorsport Porsche) als tiende, wat op de teleurstellende grid van twaalf wagens zo goed als achteraan is.

You may also like
IGTC Kyalami: Mercedes op pole, WRT op twee en drie
IGTC Kyalami: Vanthoor topt eerste vrije sessie
IGTC Kyalami: Team WRT voor een eerste zege in Intercontinental GT Challenge
Super GT: Nissan overweegt Bertrand Baguette als vaste waarde