Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: Super Formula – F3R – F4

In een notendop: Super Formula – F3R – F4

• Super Formula – Zege en de leidersplaats in het kampioenschap waren er op Suzuka voor Naoki Yamamoto (Dandelion) in de eerste race van het voorlaatste Super Formula weekend. De Japanner won er in een door ongelukken geplaagde race met zijn Dallara Honda bolide van het team Dandelion voor de Dallara Toyota’s van Kazuki Nakajima (Tom’s) en Yuji Kunimoto (KCMG). Yamamoto leidt in de tussenstand met 55 punten voor Hirakawa (51) en Cassidy (46). Zondag is er nog een race en in het weekend van 19-20 december sluit het kampioenschap af.

• F3 Regional Europe – Slotweekend voor het F3 Europe kampioenschap met alvast een zege in race1 voor de Noor Dennis Hauger (Van Amersfoort). Hauger haalde het vanop pole voor Pasma (KIC) en Rasmussen (Prema). In het kampioenschap loopt Gianluca Petecof (Prema) met een vierde plaats enkele punten uit aan de leiding van de tussenstand. Arthur Leclerc, met motorproblemen op zijn Prema bolide en met een spin vroeg in de race, kon niet beter doen dan een vijfde plek. (foto: ©prema press)

• F4 Italië – De Brit Oliver Bearman (US Racing), die ook al in de voorafgaande tests snel was, haalde de zege in race 1 van het afsluitende weekend in Vallelunga (Rome). Hij haalde het voor Van Amersfoort rijders Pizzi en Edgar. Poleman Gabriele Mini (Prema) kwam in de problemen en eindigde pas als achtste.