Home > Circuit > Eenzitter > F2: zege voor Tsunoda

F2: zege voor Tsunoda

In een spectaculaire wedstrijd zorgde de Japanner Yuki Tsunoda (Carlin) voor een broodnodige zege. Tsunoda haalde het vanop pole uiteindelijk van Guanyu Zhou (UNI Virtuosi) en Nikita Mazepin (Hitech). De titelstrijd gaat morgen nog tussen Schumacher en Ilott.

foto: ©fiaformula2 media

Tsunoda moest winnen, met ook nog de snelste ronde, om nog een kans te houden op de titel. Maar voor de Japanner was de zege op Sakhir en de derde plaats in het kampioenschap even belangrijk want dat zorgt voor broodnodige punten op de superlicentie en een mogelijk contract met Alpha Tauri…

De zege haalde Tsunoda dan, maar hij moest er wel heel de race voor vechten: eerst tegen Shwartzman (Prema) en dan tegen Mazepin (Hitech). Ook Mazepin moest absoluut winnen en nog een snelste ronde meepikken. De Rus vocht met hand en tand, tot op het randje van het toelaatbare maar moest Tsunoda en Zhou voor laten en staat nog “under investigation” voor het van de piste duwen van Drugovich.

Schumacher heeft nog vier punten nodig

Mick Schumacher (Prema) koos voor een alternatieve strategie. Hij ging lang door op de medium band en wisselde dan naar de zachte variant. Maar hoe lang zou het diverse rubber het uithouden? Niemand die het wist. Uiteindelijk hield Schumacher er een goed ritme op na, vocht zich vanop een 18de startplaats naar een zevende positie en zette de snelste wedstrijdronde. Het zorgde voor de status quo in het kampioenschap (Ilott zette zijn UNI Virtuosi machine op een zesde plaats) en met de extra punten wipte Schumacher ook nog Tsunoda en Mazepin uit het kampioenschap.

Het wordt voor de Duitser morgen dus een start vanop de eerste rij, naast poleman Daruvala (Carlin) en met nog steeds een voorsprong van 14 punten (213 tegenover 199) op Ilott. In de schaal liggen nog maximaal 17 punten. Schumacher moet dus enkel maar zorgen voor… vier puntjes, het equivalent van een zesde plaats.