Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Hamilton wint na horrorcrash van Grosjean

F1 Bahrein: Hamilton wint na horrorcrash van Grosjean

De grote prijs van Bahrein werd gewonnen door polesitter Lewis Hamilton (Mercedes). Max Verstappen en Alexander Albon vervolledigen voor Red Bull het podium op respectievelijk plaats twee en drie. Alle aandacht tijdens deze race ging echter naar de horrorcrash van Romain Grosjean waardoor de race een uur gestaakt werd.

Foto’s © FIA Formula 1 / Mercedes F1

Horrorcrash

In de openingsronde reed Romain Grosjean (Haas) in bocht drie in op Daniil Kvyat (AlphaTauri) waarna hij door de vangrail ging. De wagen brak in twee ter hoogte van de brandstoftank waarna een explosie volgde. Grosjean wist zich uit de brandende wagen te bevrijden waarna het medische team zich over hem ontfermde. De HALO heeft hier zijn nut meer dan bewezen. De Fransman werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis ter controle en daar bleek dat, afgezien van brandwonden aan zijn handen, hij er met de schrik vanaf komt. Door het ongeval lag de race een uur stil.

Herstart

Ook de herstart verliep niet van een leien dakje. Lance Stroll (Racing Point) reed, opnieuw in de derde bocht, in op het voorwiel van Kvyat waarna hij overkop ging en de safety car voor een tweede keer deze race moest uitrukken. Het voorval bezorgde Kvyatt een tijdstraf van tien seconden. Vlak voor het einde van de race begaf de Racing Point van Sergio Pérez het, waarna de race werd uitgereden onder safety car.

Uitslag
Kampioenschap

Volgende week zondag, 6 december, gaan we opnieuw racen in Bahrein. Hetzij het op een aangepaste versie van het circuit.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?