Home > #Hoofdnieuws > ERC Canarias: Solans leidt, Munster lijdt

ERC Canarias: Solans leidt, Munster lijdt

De rally van de Canarische Eilanden, de finale van het FIA ERC, is dramatisch gestart voor de Belgische leider in het ERC Junior, Grégoire Munster. De student marketing verwoordde het aan de finish van de vierde en laatste ochtendproef als volgt: “Ik heb geen grip, we proberen te overleven.” Vooraan zijn we getuige van een Spaanse onderonsje, terwijl de grote namen het zeer moeilijk hebben.

Foto: © FIA ERC

Grégoire Munster verloor van bij aanvang heel wat tijd met een lekke band, die mogelijk het gevolg was van een contact met een vangrail. De natte weersomstandigheden en de bandenkeuze speelden de Hyundai-rijder duidelijk parten, want na de eerste lus volgt Munster op bijna vier minuten van de Spaanse leider Nil Solans, aan het stuur van een Skoda Fabia Evo. Hij gaat zijn landgenoot Ivan Ares met bijna tien seconden vooraf. Solans won drie proeven, Ares één.

Op de derde plaats vinden we Adrien Fourmaux (foto), naast de Belgische corijder Renaud Jamoul, in zijn Ford Fiesta. Zij volgen op 27,4 seconden. In de top 10 vinden we maar liefst vijf Spanjaarden. De EK-leider Alexey Lukyanuk (Citroën C3 R5) is negende op bijna een minuut, zijn rivaal Oliver Solberg is elfde op 1min14 van de leider. Craig Breen (Hyundai) is 15de, Andreas Mikkelsen (Skoda) 17de. Naast Munster verslikte ook de Spaanse belofte Efrén Llarena (Citroën C3 R5) zich in de bandenkeuze, want de nummer drie uit het ERC1 Junior volgt nog achter Munster.

Deze namiddag staan de vier identieke KP’s op het menu, met een showproef als afsluiter.