Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2021: stabiliteit troef

Belcar 2021: stabiliteit troef

In een interview in Speed Magazine heeft Andy Jaenen duidelijke lijnen uitgezet want betreft de nabije toekomst van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. 2021 ligt in het verlengde van 2020, wat in de huidige economische omstandigheden, geen overdachte keuze is.

Sportief zijn er geen veranderingen voorzien”, is de Limburgse ex-rijder in Speed Magazine duidelijk. “Ik weet dat er hier en daar gepraat wordt over een beperking tot de ‘Am’ rijders voor de CN-prototypes uit de klasse Belcar 1, maar dat is eenvoudigweg onmogelijk. De meeste rijders in ons kampioenschap weten zelfs niet welke ranking ze voor de FIA hebben. Het is voor een nationaal kampioenschap gewoon onmogelijk zijn om zo’n regel toe te passen. We zitten in 2021 in het laatste seizoen van onze driejarige cyclus en dus is het de bedoeling om in 2022 met een nieuw reglement op de proppen te komen. Welke richting dat zal uitgaan, is nu nog koffiedikkijken, zeker gezien de enorme crisis die we vandaag meemaken. Ik denk dat de kernwoorden van het reglement anno 2022 pragmatisme en realisme zullen zijn. We zullen vooral moeten uitgaan van wat mogelijk is, niet zozeer van grote dromen en dito ambities. Zelfs een kalender voor 2021 is al een moeilijke oefening, want wanneer gaan we kunnen racen? Zal dat in mei 2021 zijn? De mensen kijken vandaag vooral van dag tot dag en zijn niet bezig met wat er over een half jaar zal zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat een reglement opstellen voor 2022 geen evidentie zal zijn.

Het is nu wachten op de kalender van het Belgische kampioenschap dat in 2020 voor de tweede opeenvolgende maal naar het Belgium Racing-duo Dylan Derdaele en Nicolas Sealens ging.