Home > Electric > Formula E: Tom Blomqvist snoept zitje bij NIO 333 af van Daniel Abt

Formula E: Tom Blomqvist snoept zitje bij NIO 333 af van Daniel Abt

Tom Blomqvist zal in het zevende seizoen van de Formula E gaan racen voor NIO 333. Dat heeft het Chinese team vandaag bekend gemaakt. Blomqvist heeft slechts minimale ervaring in het kampioenschap, na 6 races voor Andretti in het vierde seizoen en de finale double-header in Berlijn eerder dit jaar toen hij James Calado bij Jaguar verving.

Tom Blomqvist © FIA Formula E

In een reactie zei hij het volgende: “Ik ben erg blij dat ik me bij NIO 333 kan aansluiten voor het seizoen 2021 van het FIA Formula E wereldkampioenschap en ik kan niet wachten om met het team aan de slag te gaan. Ik ben erg dankbaar voor de mogelijkheden en het vertrouwen dat het team in mij heeft gesteld en ik kan niet wachten om ze met succes tijdens de race terug te betalen. Het is fantastisch om weer fulltime in de Formule E te zijn, want de serie is in de loop der jaren van kracht naar kracht gegaan en ik ben er erg trots op om weer op de grid te staan voor het zevende seizoen. Het was geweldig om het team recentelijk te leren kennen en die relaties op te bouwen – samen zijn we allemaal zeer gemotiveerd voor het komende seizoen en de positieve sfeer is geweldig om er deel van uit te maken”.

Daniel Abt, die afgelopen seizoen nog de plaats van Ma Qing Hua innam tijdens de finale races in Berlijn, moet zo het team verlaten. Nu ook Dragon-Penske bevestigd is en ook bij Mahindra de bekendmaking van Alex Lynn als tweede rijder eraan komt, is het almaar zekerder dat de Duitser volgend jaar geen zitje in het wereldkampioenschap zal hebben.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India