Home > #Hoofdnieuws > DTM Hockenheim: wie anders dan René Rast?

DTM Hockenheim: wie anders dan René Rast?

Na een zoutloze wedstrijd is René Rast in Hockenheim voor de derde maal DTM-kampioen geworden. Rast won de race makkelijk, voor titelrivaal Nico Müller en Mike Rockenfeller. Ook de plaatsen vier, vijf en zes gingen naar Audi met Jamie Green, Robin Frijns – de nummer drie in het kampioenschap – en Loïc Duval. Jonathan Aberdein was de beste BMW-rijder en dat in de kleuren van RBM.

Het laatste DTM-seizoen met de toerwagens was van begin tot einde een strijd tussen drie rijders van Audi: René Rast, Nico Müller en Robin Frijns. BMW pakte tussen de bedrijven door twee zeges en daar was de kous mee af. Voor het Belgische RBM is de vraag wat zij nu gaan doen, want in de DTM van de toekomst is geen sprake meer van zuivere fabrieksteams.

De DTM-bolides kunnen nu naar het museum of privécollecties en volgend seizoen wordt DTM gewoon een GT3-kampioenschap zoals er al tientallen andere zijn. Hopelijk dringt het tot ITR door dat het ontzeggen van Tv-beelden aan 99% van de fans, dan helemaal geen goede zaak meer is…

Rast zijn derde

De 34-jarige René Rast pakt na zijn titels in 2017 en 2018 nu dus zijn derde DTM-titel in vier seizoenen en wordt zo de beste Audi-rijder uit de geschiedenis van de DTM. Rast brak in 2008 door met een titel in de Duitse Porsche Carrera Cup en won vervolgens driemaal de internationale Porsche Super Cup. In 2012 en 2014 won hij voor Audi de 24 Uur van Spa, terwijl in 2016 hij de 24 uur van Daytona op zijn palmares inschreef. In 2014 won hij ook de 24 uur van de Nürburgring, uiteraard met Audi. In 2021 wordt Rast voltijds rijder voor Audi in Formula E.