Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Valencia, vrije training)

In een notendop: MotoGP (Valencia, vrije training)

  • MotoGP – Jack Miller (Pramac Racing) domineerde de vrije trainingen op deze vrijdag. In een natte ochtendsessie deed hij dat voor Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), in de droge namiddag voor Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini). De COVID test die uitsluitsel zal brengen over de deelname van Rossi, is er pas deze vrijdagavond. Daarom nam Garrett Gerloff de plaats in de van Italiaan in de trainingen op vrijdag. Hij lukte een 16de en 19de plaats. (foto: ©motogp.com)

  • Moto3 – Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46 KTM) was de snelste op de vrijdag in de kleinste klasse. Achter hem staan Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0 Honda) en Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna) in de gecombineerde tabel. In de zeer natte ochtendsessie was Jaume Masia (Leopard Racing Honda) de beste. Onze landgenoot Barry Baltus (CarXpert PruestelGP KTM) liet een 24ste en 26ste tijd noteren.

  • Moto2 – Net als in de andere series was de baan ook voor de Moto2 rijders nat in de eerste sessie. Daarin was de Zwitser Thomas Luthi (Liqui Moly Intact GP Kalex) de beste. In de namiddag vielen de tijden toen de baan opdroogde. Het was Enea Bastianini (Italtrans Racing Kalex) die de beste bleek. Kampioenschapsleider Sam Lowes (E.G. 0,0 MarcVDS Kalex) sloot aan in tweede positie.