Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020: reactie Thierry Neuville

WRC 2020: reactie Thierry Neuville

Thierry Neuville gaf deze avond een interview aan RTBF naar aanleiding van de annulering van de Renties Ypres Rally Belgium. Onze landgenoot is uiteraard niet gelukkig, maar relativeert…

We waren allemaal erg blij toen de aankondiging werd gedaan dat Ieper dit jaar deel zou uitmaken van het wereldkampioenschap. Covid evolueerde… en we hadden deze annulatie allemaal een beetje zien aankomen. We begrijpen allemaal deze beslissing. Om de redenen die we weten, hadden we niet kunnen overwegen om deze rally te rijden. De sport komt vandaag op de tweede plaats. Maar Ieper zou zijn plaats op de kalender van Wereldkampioenschap zeker hebben verdiend. Het is te vroeg om reeds te praten over de mogelijkheid om dit te doen volgend jaar. We zijn allen betrokken in deze crisis”, zei Thierry Neuville, die telefonisch werd gecontacteerd.De Belgische piloot vervolgde:

“Gezien onze kansen op de titel door deze annulering minimaal zijn, hebben we het idee om deze te veroveren opgegeven. 2020 is geen jaar om een titel uit te reiken . We hebben nog maar zes rally’s gereden en zelfs met twee extra rondes zou deze titel niet hetzelfde smaken. Maar we zouden natuurlijk wel geprobeerd hebben deze te behalen. We begrijpen allen de situatie, het is voor ons niet het einde van de wereld.””Momenteel zijn er nog geen testen voorzien in functie van Monza. Ik heb nog geen contact gehad met het team over wat er gaat gebeuren, alles zal in de komende dagen duidelijk worden. De vraag is ook of de laatste rally van het seizoen zal kunnen doorgaan. We hopen allemaal dat we in 2021 onder normale omstandigheden kunnen rijden. We moeten ondanks alles positief blijven en de maatregelen respecteren. Er is niet veel meer dat we kunnen doen. We gaan offers moeten brengen tijdens een lange periode,” zei onze landgenoot.

De laatste proef op de kalender, de Rally van Monza in Italië, die geprogrammeerd staat van 4 tot 6 december, zal dus bepalend zijn voor de titel. Na zes ronden, in een door de pandemie ingekort seizoen, leidt Elfyn Evans (Toyota) met een voorsprong van 14 punten op teamgenoot Ogier en 24 op Thierry Neuville (Hyundai).