Home > #Hoofdnieuws > Rally: Opel lanceert eerste volledig elektrische rallywagen

Rally: Opel lanceert eerste volledig elektrische rallywagen

Als eerste autofabrikant ter wereld ontwikkelt Opel momenteel een volledig elektrische rallyauto voor gebruik in een nationaal kampioenschap.

Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van de ADAC Opel e-Rally Cup is de veiligheid en op dat vlak is de ontwikkeling van de Corsa-e Rally baanbrekend. Nooit eerder is er een elektrische rallycup georganiseerd en daarom werken Opel en de ADAC, de organisator van de wedstrijden, nauw samen met de Deutscher Motor Sport Bund – DMSB (Duitse motorsportfederatie).

Veiligheid komt altijd op de eerste plaats bij Opel”, benadrukt Opel Managing Director Engineering Marcus Lott. “Enerzijds streven onze ingenieurs naar de grootst mogelijke rijdynamiek en rijplezier voor onze klanten – zowel op de weg als op de rallyetappes. Aan de andere kant ligt de totale focus op operationele veiligheid. Dus ook in dit opzicht kunnen klanten, organisatoren en fans op ons rekenen in de ADAC Opel e-Rally Cup. We kijken allemaal uit naar spannende en veilige rally’s in het komende seizoen.