Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: de voorlaatste proef of toch niet?

WRC Sardinië: de voorlaatste proef of toch niet?

We zullen stilaan maar aannemen dat het WK rally 2020 nog twee wedstrijden telt, Sardinië en Ieper. De teams vragen uitsluitsel, liefst voor de start in Sardinië, over een bijkomende wedstrijd, maar voorlopig is dat antwoord er dus nog niet en… Sardinië start over drie dagen. Plaats dan maar voor Sardinië en hoe dan ook een laatste wedstrijd van dit seizoen op onverhard.

De teams en rijders komen in de slotfase van het WK en de strategie speelt dus meer en meer een rol… maar hoeveel rally’s resten er ons nog? Het is een WK onwaardig dat op dit moment van het lopende seizoen niemand weet of we nu in Ieper of Monza afsluiten. 60 of 90 nog te verdienen punten maken een hemelsbreed verschil, niet alleen voor WK-leider Elfyn Evans, maar ook voor Thierry Neuville. Onze landgenoot volgt op 32 punten van de Weslshe leider en die achterstand goedmaken in twee of drie wedstrijden, is uiteraard niet hetzelfde. Hoe dan ook, heel veel keuze heeft Neuville niet, hij moet in Sardinië voor de volle pot gaan. Neuville start op de openingsdag als vijfde en dat moet hem in staat stellen om een kloof te slaan.

Neuville won al tweemaal

Neuville is alvast optimistisch: “De proeven zijn zeer mooi op het Italiaanse eiland, met vloeiende, smalle wegen. De KP’s zijn natuurlijk en dat sluit perfect bij mijn rijstijl aan. Ik heb deze wedstrijd al tweemaal gewonnen, maar het andere weer, het is herfst, kan de kaarten anders schudden. Hoe dan ook, we kijken naar de wedstrijd uit.”

De wedstrijd start vrijdagochtend en op de eerste dag staan zes proeven op de agenda, voor een totaal van 95,25 kilometer . Zaterdag is eigenlijk vergelijkbaar, met weer zes proeven en 101 kilometer tegen de chrono. Op zondag werken de deelnemers nog twee lussen van twee proeven af, met de Powerstage van 6,89 kilometer als slotproef.

Naast Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul is er nog één andere landgenoot van de partij, met name Renaud Jamoul als corijder van de Franse belofte Adrien Fourmaux. Zij staan in hun Ford Fiesta voorlopig derde in WRC2 op 14 punten van Pontus Tidemand (Skoda) en negen van Mads Ostberg (Citroën).