Home > #Hoofdnieuws > WRX: IMG stopt als promotor

WRX: IMG stopt als promotor

In de Britse autosportmedia wordt druk gespeculeerd over een mogelijk eind voor IMG als promotor van het FIA WK Rallycross.

IMG, de International Marketing Groep, is promotor van het EK/WK sinds 2013. In 2013 ging het nog om het FIA Europese kampioenschap rallycross met ex-WRC-rijder Petter Solberg als één van de grote sterren. Een jaar later reeds werd het wereldkampioenschap in het leven geroepen. Tijdens de Europese manches van dat WK vormden diverse Europese klassen telkens de support-act voor dat WK, maar de meeste aandacht ging uiteraard naar het wereldkampioenschap zelf.

De eerste twee titels gingen naar Petter Solberg, die in 2014 en 2015 met de Citroën DS3 iedereen het nakijken gaf. Een jaar later was het dan raak voor de Zweed Mattias Ekström die Audi de rijderstitel èn de titel bij de teams bezorgde. En dan kwam Volkswagen dat met Johan Kristoffersson twee wereldtitels binnenhaalde in 2017 en 2018. Petter Solberg streed toen aan de zijde van Kristoffersson. Onze landgenoot Sven Smeets was als directeur motorsport bij Volkswagen een bevoorrecht getuige van die successen. Vorig jaar kregen we in Zuid-Afrika dan weer de spannendste ontknoping ooit waarbij de Zweed Timmy Hansen en de Noor Andreas Bakkerud met gelijke punten eindigden. De titel ging naar Timmy Hansen die meer overwinningen behaalde.

Covid-19 bezorgde IMG dit jaar kopbrekens en eind augustus begon het wereldkampioenschap met enige vertraging met een herwerkte kalender. Zes wedstrijden zijn ondertussen afgewerkt waarbij we Johan Kristoffersson bij zijn comeback aan de leiding zien staan. Het WK trekt nog naar Barcelona en vervolgens naar Spa-Francorchamps om te eindigen op de Nurburgring in Duitsland.

Aan Autosport.com gaf Paul Bellamy van IMG alvast mee er trots op te zijn dat, ondanks Covid-19, het WK toch kon beginnen en daar maakt deze zich sterk dat alle geplande wedstrijden afgewerkt zullen worden.

Over de toekomst van het wereldkampioenschap is er momenteel verder nog geen duidelijkheid, net als over de plannen om in de nabije toekomst over te schakelen naar een volledig elektrisch wereldkampioenschap rallycross. Volgens Autosport.com wordt ondertussen naarstig naar een nieuwe promotor gezocht.

(bron Autosport.com/Hal Ridge)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring